Valpar?

Nu blev det! 
24/11 kom tio pigga, välmående valpar, fyra tikar och sex hanar, alla svarta.
De är efter Jack, Twigg`s Jack of all Trades, SE 52034/2016, undan vår Tuva, Monk Valley Geisha, SE 35256/2016
Både Jack och Tuva har fria armbågar och höfter, kullens preliminära index idag är ED: 106, HD: 111. Inavelsgrad 0.
Vid gentestning vet vi att valparna inte kan få degenerativ myelopati, EIC, HNPK, SD2, CNM, prcd-PRA. Båda är också ögolysta ua nu i år. Båda har kullar efter sig sedan tidigare,  Jack fyra, med första kullen född 2018-11-24, Tuva två, med första kullen 2018-04-02. 

Alla valpar är tingade, och jag har en reservlista för eventuella återbud. Nästa kull planeras till våren 2021.

I denna speciella Corona-tid då många har velat skaffa hund har jag sedan i våras fått ett mycket stort antal intresseanmälningar, men jag vet ju också att de flesta,- klokt nog- kontaktar flera uppfödare och ibland redan har hittat en valp. Så om man fortfarande är intresserad ber jag att ni mailar igen, och heller mail än sms eller telefonsamtal.

Valpar från oss levereras tidigast 8 veckor gamla, registrerade i SKK, chippade, avmaskade och vaccinerade. De får med stamtavla och pass, samt foder för de första veckorna. Föräldradjuren har varit genom de hälsotester som krävs, samt några gentester.  Jag försöker också att hålla koll på förekomst av sådant man inte kan testa för, men där det finns ärftliga faktorer, som rädslor, allergi och epilepsi. Dock skall man vara medveten om att det aldrig går att garantera att levande varelser kommer vara friska och långlivade.

Är man intresserad av rasen eller att skaffa en valp nångån framöver går det oftast bra att bli med på en hundpromenad med oss. Då får man ett intryck av hur stora, snabba och skitiga labradorarna kan vara. Man bör möta de planerade valparnas mamma och gärna övriga släktningar. Det är lätt att bli kär i en 8-veckors valp, men man skall också kunna tänka sig att ta hem valpens morsa. Det är stor chans att valpen kommer likna henne. Kontakta oss gärna pr mail.

.