Valpar?

Det blir inte alltid som man planerar. Trots parningar på det som borde vara rätt tid blev det inga valpar nu våren 2020. Kanske på nästa löp, och då med möjlig leverans av valpar i augusti-september.
Uppdatering 20/5: Ultraljud visade inga valpar. Så då blir det inga nu i sommar, inga med möjlig leverans i September.
Hur det ser ut längre fram vet jag inte, annat än att vi hoppas att få uppleva flera valpkullar.

Valpar från oss levereras tidigast 8 veckor gamla, registrerade i SKK, chippade, avmaskade och vaccinerade. De får med stamtavla och pass, samt foder för de första veckorna. Föräldradjuren har varit genom de hälsotester som krävs, samt några gentester. Valparna kan inte utveckla EIC, CNM, HNPK, PRA eller degenerativ myelopati. Jag försöker också att hålla koll på förekomst av sådant man inte kan testa för, men där det finns ärftliga faktorer, som allergi och epilepsi. Dock skall man vara medveten om att det aldrig går att garantera att levande varelser kommer vara friska och långlivade.

Är man intresserad av rasen eller att skaffa en valp går det bra att bli med på en hundpromenad med oss. Då får man ett intryck av hur stora, snabba och skitiga labradorarna kan vara. Man bör möta de planerade valparnas mamma och gärna övriga släktningar. Det är lätt att bli kär i en 8-veckors valp, men man skall också kunna tänka sig att ta hem valpens morsa. Det är stor chans att valpen kommer likna henne. Kontakta oss gärna pr mail.

Vid konstaterad dräktighet kommer jag uppdatera här, och då också med information om hanen och tiken. 
Uppdatering 20/5 2020: Tyvärr, ultraljudet visade inga valpar.