Valpar?

Nu blir det inga flera valpkullar här innan eventuellt sen höst 2021.
Det kommer inte bli bruna valpar.

Eftersom vi inte har många kullar men många som hör av sig har jag inga kölistor. Att ha kölistor är ett stort administrativt arbete där jag är rädd att göra fel. Man får höra av sig när det eventuellt är en kull på gång, då börjar jag skriva listor. Det är heller inte först till kvarn som gäller, utan jag väljer köpare som jag tror är bäst möjlig match för mina valpar. Tidigare valpköpare och vissa andra prioriteras också.

Jag föredrar mail som en första kontakt, och jag vill gärna veta varför man vil ha labrador, vilken hunderfarenhet man har och inte minst hur valpens och senare hundens vardag kommer att vara.

Valpar från oss levereras tidigast 8 veckor gamla, registrerade i SKK, chippade, avmaskade och vaccinerade. De får med stamtavla och pass, samt foder för de första veckorna. Föräldradjuren har varit genom de hälsotester som krävs, samt några gentester.  Jag försöker också att hålla koll på förekomst av sådant man inte kan testa för, men där det finns ärftliga faktorer, som rädslor, allergi och epilepsi. Dock skall man vara medveten om att det aldrig går att garantera att levande varelser kommer vara friska och långlivade.

Är man intresserad av rasen eller att skaffa en valp nångån framöver går det oftast bra att bli med på en hundpromenad med oss. Då får man ett intryck av hur stora, snabba och skitiga labradorarna kan vara. Man bör möta de planerade valparnas mamma och gärna övriga släktningar. Det är lätt att bli kär i en 8-veckors valp, men man skall också kunna tänka sig att ta hem valpens morsa. Det är stor chans att valpen kommer likna henne. Kontakta oss gärna pr mail.

.