Ring oss

Camilla Reimer: 0738 268 593

Adress

Hagens Stationsväg 19
42671 Västra Frölunda

camillareimer@me.com

Vi bor i ett stort gammalt hus i utkanten av Göteborg, och vi går med våra hunder langs älven, vid havet i Fiskebäck och i lite olika skogar. En liten flock gula labradorer på Tippen i Fiskebäck är sannolikt oss.

Om kennel Gröna Hund i göteborg

Vi är en djurälskande, men hundallergisk familj som inte har haft egen hund speciellt länge. Götahund Bibbi Bardot kom till oss i december 2010. Året efter köpte vi Malla.
I april 2014 fick Bibbis mor en kull valpar hemma hos oss,
far var samme hane som tre år tidigare, kullen är altså Bibbis helsyskon. Sommaren 2016 köpte vi Tuva, året efter Bror. Sommaren 2019 tog vi över Eira, då 1,5 år gammal. November 2019 förlorade vi Malla i en förfärlig bukspottkörtelinflammation. Det är ett stort tomrum efter denna genomsnälla, glada hund. Vi har altså fyra labbar som alltid bor hos oss, tidvis en eller två extra någon period. Ytterligare några hundar finns hos fodervärdar. Förutom kullen 2014 har vi haft två kullar 2018 och en kull 2019, 2020 och en hittils 2021. Åren därimellan blev det inget.

Kennelnamnet Gröna hund kändes självklart eftersom början till allt var Göta Hund, valparna växer upp i vår gröna trädgård bakom ett grönmålat pinnstaket, och vi är gröna inom hundavel. Som en fortsatt blinkning till Hasse och Tage fick valparna i första kullen Lindemann -liknande namn.
Vi gör dette för att vi tycker det är roligt, och i de kullar som planerats har tanken alltid varit att behålla en valp själva eller hos släkt och vänner.  Målet är en frisk, glad och trygg hund som stämmer med labradorens rasstandard, - se mer om det under egen flik.

Jag har samlat lite andra nyttiga länkar och information jag tycker är viktig här. Hoppas du också tycker det är värt att läsa.